Geschiedenis - Eetcafé Le Mistral

Le Mistral: het gezellige eetcafé aan de haven van Maasbracht.

 

Van oudsher is Le Mistral, net als de meeste kroegen aan de haven van Maasbracht, een echte schipperskroeg. Echter, na het sluiten van de schippersbeurzen is de kroeg langzaam uitgegroeid tot een eetcafé.

Het eetcafé is in 2001 overgenomen door chefkok Huibert Bruijn en zijn vrouw Lucienne Uijen. Na een lange loopbaan als chefkok in diverse restaurants, had Huibert voor het eerst carte blanche: er ontstond een kaart met een ruime keus aan lunchgerechten, salades, soepen, vlees- en visgerechten. Huibert is een kok in hart en nieren en houdt van huisgemaakte producten. Daarnaast weet hij vaak te verrassen met een speciaal menu met typische seizoensproducten zoals aardbeien, asperges, wildgerechten, of mosselen.

Al snel na de overname bleek de keuken te klein. In 2003 werd deze dan ook grondig verbouwd en van december 2005 tot maart 2006 werd de rest aangepakt. Een rommelige binnenplaats en een oude schuur hebben plaats gemaakt voor extra zitplaatsen, een rolstoelvriendelijk toilet, een koude keuken waar Huibert op zijn gemak alle voorbereidingen kan treffen en een grote inloopkoeling. Alles is mooier en bovenal praktischer geworden. Het gehele, vernieuwde interieur is geïnspireerd op Gaudi, de grondlegger van de organische architectuur. De ronde vormen en de vele kleuren die het interieur van het eetcafé rijk is, geven de eetgelegenheid een eigentijdse en unieke uitstraling. De rustieke meubels en de mooie buffetkast zijn gemaakt en/of opgeknapt door meubelmaker Jo Frencken uit Maasbracht. De wandschilderingen zijn van de hand van Petra de Boer.